så ligger det till.

Så, nu ligger det lite fler bilder i inlägget nedanför. Har precis fått i mig lite mat. Mår inget vidare idag. Ont i halsen och snuvar. Vill inte bli sjuk, har varken tid eller lust med det nu. Kommer göra ett inlägg som blir Napa-special senare idag. Massa bilder där med.

Var i alla fall i Oslo nu lördag till söndag, jag, mamma, moster, mormor och morfar. Vilken stad alltså, där hade jag kunnat tänka mig att bo. Vi kom dit, kollade lite på stan och tog en kaffe nere vi Akers brygge, strosade runt och bara njöt. Gick in på ett ställe och drack vin och öl, och på kvällen gick vi ut och åt. Igår var vi på släktträff två mil utanför Oslo. Morfars farbror, hans kusiner och deras barn.

Nu ska jag diska och plocka lite här hemma. Titta in senare för lite Ayia Napa-bilder :)





Bra morgon?



Efter låten blir det mycket bättre.

When I say Ayia, you say Napa!

Galen resa, underbar resa. Vissa saker var lite otäcka, andra var bästa som har hänt. Nu är vi i alla fall
hemma tillslut, välbehållna, men en aning slitna. Vill bara att det ska regna och vara kallt. Är trött på
värme och sol. Nu får det gärna vara höst, höstkläder och höstmys. Bilder från napa kommer så fort
jag och Natalie har lagt in dom och kollat vilka som kanske ska förbi ovisade. Ni fattar.

Har träffat många sköna människor, upplevt cypriotiskt sjukhus och festat tills natt blivit dag.

En resa att minnas. Tack bästa Natalie för att du gjorde den med mig :)




Torsdagsfunderingar.

Det finns lagar som man är tvungen till att följa, som är nedskrivna och klubbade för att följas. Men det finns så mycket mer som inte står nedskrivet som vi människor har bestämt. Normer, moral, etik, vett och etikett. Ingen har egentligen bestämt eller sagt vad som gäller, utan det har växt fram genom året. Saker som var helt otillåtet och sågs ner på förr i tiden är idag en vardagssak som är accepterad. Jag är så sjukt trött på att personer ska dömma andra utan att ens känna dom, just för att dom inte lever och uppför sig som ni. Folk tar riktigt illa upp, speciellt personen det gäller men också jag som vän. Ni känner inte henne, och ni verkar inte vilja göra det heller, så sluta snacka! Personer som jag trodde jag kände bättre än så snackar så mycket bullshit om en av mina bästa bästa vänner, jag tar inte det, funkar inte så. Lär känna henne ska ni får se att det inte stämmer, sinnes!

Har i alla fall kommit hem från min näst sista dag på jobbet. Har varit ute mycket idag eftersom det är fint väder. Har gått ut med en tant och hennes dotter. Pratat om gamla tider, hur det såg ut i Trollhättan när hon var tjugo år, pratat om Värmland, jobb, framtidsplaner och spanien. Har varit med xxx och köpt tidning, godis, tvål och tabasco. Pratat om allt möjligt. Jag tror att alla skulle behöva jobba inom äldrevården för att förstå vad tacksamhet, glädje och minnen är. Förstå att något så litet som att smörja in någons händer kan göra en människas dag. Sätta sig och läsa tidningen med en boende, ta en nypa luft eller smörja in hälarna med olja. Jag tror inte ni fattar hur man växer som människa. Detta har varit mitt bästa jobb som jag någonsin haft. Visst, jobbet har en baksida. Se patienter som man har skrattat med och pratat med dö, hjälpa till med hygien och annat. Men vet ni en sak? Glädjen och tillbakablickar på livet dom haft väger upp det hundratusen gånger och fler därtill. Ska absolut söka jobb inom vården även i höst. Om ni ibland känner att ni inte räcker till eller duger, som man ibland kan göra, så ska ni veta att på mitt jobb duger man alltid, bara genom att se personer som dom är och genom att hjälpa till med det som är så självklart för oss. Gå på toaletten eller komma ut i solskenet en dag som denna. Det är så enkelt att hjälpa till och sprida lite glädje, och dom som bor där ger mig en sån glädje tillbaka.

Uppskatta varandra, sluta snacka skit och ta vara på livet, det tar slut en dag. Man vet inte vilken, det kan vara i morgon.
Några tankar bara.
 

puss.

bad bad bad.

Varje gång jag klickar in och ska skriva ett inlägg så tappar jag suget.
Jag struntar nog i det några dagar till.

You don't know me no more.


RSS 2.0