Omelett.

Efter dusch igår gjorde jag en supergod omelett med kallrökt lax, ost och salladslök. Finns ju inget enklare än omelett efter träning :)


Pulsklocka.

Hej! Jag har haft fullt upp i helgen, därav den dåliga uppdateringen. Igår var jag på indoor walking och cx. Invigde min nya pulsklocka. Syftet är att man ska ligga rätt i puls så att man får ut så mycket som möjligt av intervallerna och passet. Tycker att instruktörerna är bra på att berätta under passets gång för dom med pulsklocka vart man ska ligga ungefär. Då är det % av maxpuls man mäter. Man programmerar även in vikt, längd, ålder och maxpuls, så att man kan se hur många kalorier man bränner. Det man ser på maskiner på gymmet är ju väldigt missvisande för den vet inte vilken vikt och längd du har, den mäter ju bara motstånd och fart. Man bränner ju väldigt olika beroende på, längd, vikt, ålder, och maxpuls. Finns ju en liten grej som kan mäta aktuell puls på dom, men det visar knappast rätt kaloriförbrukning ändå. Jag brände i alla fall 633 kalorier på indoor och 364 kalorier på cx. Efter träningen åkte jag ut till maxi och storhandlade massa god och nyttig mat. Ikväll blir det 60 min indoor.


Vinterpromenad

Kom precis hem från en härlig promenad med Malin och Elsa. Blev ca 4 km och massa frisk luft.


Kolhydrater, träning och överdrift.

Jag funderar lite på det här med att kost, träning och hälsa kan gå för långt. Man ser resultat och då jävlar. Då äter man mindre och mindre och tränar mer och mer, för att kanske inte äta alls till slut? Är ju inte konstigt egentligen, att det går till överdrift. Nu skulle det aldrig hända att jag slutade äta, för är det någon som älskar mat så är det jag. Jag vill bara säga till dom som är skeptiska, att jag gör detta för att jag mår bra, jag blir piggare av mer träning och nyttigare mat. Jag orkar mer och har mindre ont i magen, som har varit ett stort hinder i mitt liv. Min mage som får för sig i tid och otid att svida, krampa och kurra. Den mår bättre utan massa kolhydrater. Jag äter fortfarande kolhydrater men inte alls i lika stor utsträckning. Idag lagade jag till exempel pasta carbonara till mig och pappa. Det som inte funkar är att äta det till varje mål varje dag, inte för mig i alla fall. Så är det mina vänner. Nu säger jag god natt. :)


Nightlight

Ligger i min säng och kollar på law and order - special victims unit. Bästa serien för tillfället enligt mig. Jag tror att den är rätt gammal, men nu visar dom lite nyare avsnitt än vad jag sett tidigare på tv. Ska kolla om man kan få tag i hela säsonger. MRL:en var lika rolig som förra gången, och nu börjar stegen sätta sig. Kommer väl ha världens träningsvärk i morgon men då känns det ju att man har tränat. :) I morgon blir det promenad och spinning.


Massage

Åååh, jag har precis fått massageoch känner mig som en nya människa. Tog en promenad till massagen och sen vidare till mamma och pappa. Ska äta lite nu, för 19:00 är det ju träning. Just det! Sen jag började träna flera gånger i veckan och äta nyttigt så har jag gått ner 3,4 kg. Redan! Nu är jag ännu mer peppad. Jag bryr mig egentligen inte om vad vågen visar men det är klart att det man känner i kroppen är kul att se i siffror.


Hej svejs!

Onsdag och sol! Jag ska snart ta en promenad bort till Friskis och Svettis, inte för att träna utan för att få massage. Var nog 5 år sedan jag var där borta sist. Tar med mig träningskläderna, för vid 19:00 blir det MRL på sportlife. Så roligt och så jobbigt! Träningsvärken förra veckan var inte att leka med. Tips på en app för er som är ute och går, springer, cyklar: endomondo. Idag är långkallingarna på, men innan jag beger mig så får det bli en espresso. Puss!


Träningen framöver.

Lite hur upplägget ser ut med pass framöver. Ska försöka komma över min rädsla över bodypumpen. Har inte gått på det många gånger. Men nu är det teknikveckor på sportlife, så det är väl nu jag ska gå för att lära mig. Så på torsdag 11:30 kör jag!


Tips för morgontrötta.

Jag är en sjukligt morgontrött människa, så när jag ska jobba börjar jag 8:00. Då måste jag gå hemifrån 7:00 för att ta bussen 7:15 från drottningtorget, vilket betyder att jag får hiva upp mig själv ur sängen vid 5:50, för att hinna med frukost, fixa ordning mig, gosa med katten, dricka kaffe i lugn och ro. MEN! Här kommer ett tips för er som tycker att varje minut extra i sängen är värdefull. Jag gör ordning min frukost på kvällen. Så om jag ska ha smoothie med godsaker som linfrön, havregryn, kvarg, bär och pumpakärnor, ja då svänger jag ihop ingredienserna på kvällen och in i kylen, fram med mixerstaven på bänken. Då är det bara att mixa på morgonen. Kaffet går ju på 10 sekunder eftersom jag har nespresso-maskin och ägget kokar samtidigt som jag sminkar mig. Så mitt tips: fixa frukosten på kvällen, så slipper du välja onyttigt alternativ som tre mackor eller ingenting alls, bara för att du inte orkar eller hinner. Nu är det läggdags. Puss och god natt.


Tuff dag.

Min lilla katt är otroligt viktig för mig, och att se han med en tratt på huvudet som han hatar hugger i hjärtat :/ Men om några dagar är han nog bra och då slipper han den. I morgon är det jobbdag igen, sen på kvällen så blir det ett indoor-pass på 60 min. Fick ju avboka min träning idag, då jag ville vara hemma med Casper.


Fotbad

Sitter med fötterna i fotbad. Stor fobi med torra fötter! Träningen gick jättebra idag, kände att jag är tillbaka där jag var innan jag blev sjuk och innan jul. Snart är det läggdags, blir tidigt i morgon eftersom jag ska med Casper till veterinären :/ Usch och fy.


Veckans träning

 
Veckan som har gått: 
 
Måndag:
Indoor walking 45 min
Cx worx 30 min
 
Tisdag:
Indoor walking 45 min
Cx worx 30 min
 
Onsdag:
MRL 60 min
 
Torsdag:
6 km powerwalk
 
Fredag:
Ont i magen så det fick bli vilodag.
 
Lördag:
4 km powerwalk
 
Söndag:
Indoor walking 45 min 
 
Är glad och stolt över att jag har hållt igång såsom jag har gjort. Är ännu mer taggad för nästkommande vecka nu. Ska försöka få bättre diciplin på helgerna bara när det gäller maten. Lite mycket av det goda helt enkelt. Kanske ska utesluta socker och alkohol helt? Ska lägga upp ett kostschema i morgon. 
 

Söndagscadrio.

Ska snart byta om och åka till sportlife. 45 min indoor walking står på schemat idag. Pappa hänger också med. Till middag idag blev det lövbiff med potatis och morot i ugn. Gott! I morgon ska jag och Rebecca träna vid lunch. 30 min indoor och 30 min cx, älskar den kombon av pass. Kondition och sen fortsätta med styrka.


Lördag.

Vaknade av att det luktade kaffe och risgrynsgröt i morse. Sov hos mamma och pappa i natt eftersom Casper skriker så mycket hemma i lägenheten. Det blev en promenad på ca. 4 km med mamma förut. Friskt och kallt ute. I morgon kör jag ett indoor walking-pass och kanske lite gym.


Mys!

Jag och Rebecca har haft fredagsmys med film. Nu ligger jag i soffan och kikar på "På spåret". Snart är det dags att sova, har ju varit vaken sen 06:40 och jobbat hela dagen. I morgon hoppas jag på gott väder så det kan bli en skön långpromenad. Och just det, idag har jag varit snusfri i 5 dagar! Ja jag har snusat! Konstigt? Ja kanske det.

 


Ändrade planer

Pappa ringde förut och frågade om vi skulle skippa träningen och gå och kika innebandy i stället. Känner att kroppen har sagt ifrån lite då jag har varit lite orkeslös idag + att Casper håller på att jama på nätterna. (Han ska kastreras på måndag) Sen har jag träningsvärk i rumpa och mage. Så idag fick det räcka med 1h pw. Omeletten blev supergod och nu har jag gjort lite fruktsallad som jag och Louise ska mumsa i oss på ass-mötet som vi ska ha här om en stund.


Frukost och promenad.

Ledig dag. Jag har tagit en pw och ätit frukost. Idag blev det kaffe, kokt ägg och smoothie. I min smoothie hade jag linfrön, pumpafrön, havregryn, lättkvarg, blåbär, hallon och kokos. Blir lite matigare och man står sig längre. Till lunch blir det omelett med salami och ost, eftersom jag har salami i kylen som snart går ut i datum. Hatar att slänga mat och försöker planera så att jag slipper :) Klockan 16 kommer min kollega Louise hit. Vi ska ha assistentmöte och dricka kaffe.


Underbara människa.

En person som jag kan titta på och säga: Sån vill jag bli när jag blir stor. Snacka om pondus!


Nybyggarna, vad hände sen?

Ett program som jag följde när det gick var nybyggarna. Är det något jag skulle vilja jobba med, så är det att hjälpa människor som har kommit snett i samhället. Att droger och missbruk kan få gå så långt, att ingenting spelar någon roll längre. Det är bara du och drogen, och helvetet som uppstår utan. Nybyggarna handlade om 7 personer som fick möjlighet att bygga sitt eget hem. Nu är det ett program om hur det gick sen. Jag blir så berörd av dessa människor. Jobbade själv med missbrukare i somras och jag har sett skiten. Ni borde se dessa programmen. Alla borde göra det.


Haha!


Tv-kväll

60 min MRL avklarat och jag sitter i soffan och kollar farmen som jag har spelat in. Helt mörbultad i kroppen efter många dagars träning, så i morgon får det bli spinning. Ingen styrka utan ren cardio. En promenad på morgonkvisten får det bli också. Nu ska jag äta ägg och köttbullar. Jag ÄLSKAR ägg och jag ÄLSKAR köttbullar :)


Fisksoppa

Det blev fisksoppa till middag idag. Jag hade köpt Keldas fisk- och skaldjursoppa men den var inte alls god när jag provsmakade. Så innan jag värmde soppan så gjorde jag en fond med morötter, lök, dill, fiskbuljong och citronpeppar. Den fick koka i 10 minuter och sen hällde jag på Keldas soppa. Därefter la jag i lax och räkor. Supergott! Så enkelt att göra en färdig sås eller soppa extra god med hjälp av lite lök, grönsaker, vatten och kryddor.


Planering

Sitter med almanackan och sportlife-appen och bokar in lite pass nästa vecka. Så kul att träna när man äntligen har kommit igång. Victor var här för en stund sen och drack lite kaffe och gosade med Casper. Han hade också tvätt- och städdag idag så det var skönt med lite avbrott från det. Blev kaffe, knäckebröd med ägg och lite juice. Victor hade med sig en äpple- och kanelbulle men jag smakade bara pyttelite. Inte för att jag har förbjudit mig själv från att äta sånt men är verkligen inte sugen.


Före&Efter-bilder?

Tog före-bilder igår framför spegeln. Är det något som intresserar? Vette fan om jag ska våga att lägga upp något sånt ens. Så jag frågar om det är någon som vill se innan jag publicerar. Nu har jag fått lite ägg och bacon och kollar på Farmen som jag har spelat in från tidigare ikväll. Puss!


Träningsvärk.

Känner redan nu att jag kommer ha fruktansvärd träningsvärk i magen i morgon. Körde ju cx igår och idag och nu börjar nog gårdagens träningsvärk komma. Så i morgon får vi se om jag kommer ur sängen när jag har tvättid ;) Var i alla fall riktigt skönt att komma iväg och träna, dock handlade jag massa mat på vägen hem så när jag var hemma så hade jag fått ett till träningspass med matkassar i snöstorm. I morgon ska jag och Rebecca köra MRL, ett step-pass med inlagd styrka. Kul!


Let's do this!!

Dubbelpass nu. Taggad till tusen!


Every brick every board.

Snart två dagar ledigt! Underbar känsla efter att ha arbetat lör, sön, mån och tisdag. Ska iväg till sportlife i kväll för ett dubbelpass. Indoor och Cx idag igen. Älskar indoor och börjar lära mig att älska Cx. :) Annars blir det lite städ och tvätt dom här dagarna, och träning såklart. I morgon kväll har jag bokat massage. På torsdag eftermiddag kommer min kära kollega Louise hem till mig. Vi ska ha assistent-möte. Puss!


Måndag kväll, 14 jan-13

Ikväll var jag på 45 min indoor och 30 min CX. Så jäkla skönt när man är klar. Först kötta kondition i 45 min tills man känner blodsmaken komma krypandes och sen vidare och ge mage, rygg, rumpa, lår och axlar ett svängom. Det är ju Sportlifes nya koncept att man ska gå på båda (om man vill) så dom har lagt passen så att man hinner. Det gillar vi. Ibland blir det samma sak, fast på nya anläggningen. När jag kom hem så gick jag in i duschen, gjorde hårinpackning, rakade ben och skrubbade mig. Lite egentid och ta hand om sig själv är viktigt. Nu dricker jag smoothie och kollar farmen. Puss på er!


Veckans träning.

Ny vecka. Tycker att det är skönt med måndag ibland, nya möjligheter. Sitter på bussen på väg till jobbet. Här kommer mitt träningsschema för veckan, plus pw:s och lite gym.


Shine bright like a diamond.

Ligger i sängen och slappar framför en film. Till lunch blev det torsk, broccoli, avokado och en sås med dill. I morgon ska jag och Rebecca ta en morgonpromenad runt slussarna, sen på eftermiddagen ska jag till Vänersborg för ett möte. Kvällen är omplanterad men ska kika om det finns något indoorpass på eftermiddagen. Det är min jobbhelg nu men det känns helt okej nu när man har två dagar ledigt.


Jan. 10, 2013

Knäckebröd med ägg, kaviar och färsk dill. Färskpressad juice och en kopp kaffe. Underbar start på dagen. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, och sen ta tag i dammtrasan och dammsugaren. Väldigt skönt att vara ledig idag och i morgon. Ikväll ska jag på 60 min spinning. Taggad!


START!

Ja, jag är väl som alla andra när jag ska dra igång med träning och kost på allvar nu. Men det är fan dags. Har försökt så många gånger men aldrig riktigt fullföljt. Visst, jag tränar och jag äter väl relativt nyttigt, men det räcker inte med att bara nästan. Så idag börjar jag, eftersom jag har varit förkyld i snart två veckor. Idag känns det nästan helt bra. Därför tog jag en pw hemifrån till min tandläkare. Har kvar min tandläkare som jag hade innan jag drog till Stockholm, så det är en liten bit att gå. Efter tandläkaren gick jag vidare hem till mamma och pappa och här sitter jag nu. Frukost nästa.


Jag har funderat.

Har funderat lite, funderat över hur fan jag tänker. Nu är det dags att sätta fart. Mer om detta i morgon.
God natt.


RSS 2.0